Green Egg Large, binnen onder het fornuis.

Green Egg Large, binnen onder het fornuis.

 

Green Egg Large

Met elkaar genieten van het goede leven en samen zorgen voor mooie herinneringen, dat is precies waar de Green Egg voor staat. Met vrienden, familie de lekkerste gerechten maken die je ooit hebt geproefd. Het geheim van de Green Egg? Eigenlijk is het de combinatie van een aantal dingen. Het is het keramiek dat de warmte weerkaatst waardoor een luchtstroom ontstaat die ingrediënten en gerechten extra mals maakt. Het is de perfecte luchtcirculatie waardoor voedsel op de gewenste temperatuur gelijkmatig gaart. En het is een feit dat de temperatuur tot op de graag nauwkeurig te reguleren en behouden is. Zelfs de externe temperaturen hebben door het hoogwaardige keramiek geen invloed op de temperatuur binnen de Green Egg.

De Green Egg heeft een temperatuurbereik van 70 tot 350 graden. Daarmee is de Green Egg geen barbecue, maar een complete buitenkeuken waarop je allerlei kooktechnieken kunt loslaten: grillen, bakken, koken, stoven, roken en slowcooking. Je kunt er een heerlijke pizza in bakken, of een taart, een visje in roken of vlees langzaam laten garen. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos.

Het verhaal over de Green Egg gaat drie eeuwen terug in de tijd toen er in Oost-Azië namelijk al gekookt werd in hout gestookte kleiovens. Deze voorgangers van de Green Egg werden daar ontdekt, omarmd en meegenomen door de Japanners, die de ronde kleiovens liefkozend ‘kamado’ (oven of haard) noemden. In de vorige eeuw proefden in Japan gelegerde Amerikanen hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die door de japanners in de kamado werden bereid. Toen ze terug naar huis gingen, namen velen van hen een kamado mee als souvenir. Zo konden ze ook het thuisfront mee laten genieten! In 1974 opende Big Green Egg haar deuren in het Amerikaanse Atlanta.